Livesända vinprovningar med Vinos

Såhär i kristider när vi är begränsade av Covid-19 har jag dragit igång livesända vinprovningar online via Vinos sida på Facebook. Ett sätt för mig att både förmedla kunskap men även erbjuda ett annat sätt att umgås när social distancing står på tapeten.

Första provningen sändes på enklast möjliga vis med min Iphone och jag var nervös hela sändningen över att telefonen skulle ringa. Vi riggade upp en cool bakgrund på Rent Events lager där det finns både vintunnor och en backdrop över en vingård i Toskana. Ju fler sändningar som gjorts desto bättre har tekniken blivit. Med svärfars Canon 5D Mark III höjdes kvalitén snabbt.

Jag har tagit hjälp av vänner och vinproffs under de olika teman jag har kört som exempelvis ekologiskt, biodynamiskt & naturvin med Anders Melldén, champagnehuset Louis Roederer med Maya Samuelsson, ost & vin i kombination i gudmors butik Lilla Delikatessboden, podden Dela en flaska med Alf & Petter och så älskade Piemonte med Ulrika Ferlin.

Provningarna går även att se i efterhand via Vinos sida på YouTube.

På fredag är det rosé-bonanza med kungen av rosé Anders Melldén, nästa vecka har jag vinmakaren Erik Jonsson från Wine Mechanics med på videolänk och så veckan efter det kör jag en livesändning med Petter från hans kök.

Har många idéer på lut. Finns önskemål om teman tas dessa emot med en rejäl cyberkram.